Case

Bakkerij van Vessem & Mantel Support

Van Vessem is een succesvolle bakkerijketen bestaande uit 17 winkels. De passie voor het vak zorgt ervoor dat de bakkers geen punt maken van het vroege opstaan! Om de distributie tussen de vestigingen te regelen hebben zij meerdere bestelwagens op de weg. De eigenaar had niet de kennis, tijd en interesse om zich te verdiepen in het wagenpark. Hij wil zijn tijd maximaal besteden aan zijn business.

Uitdaging:

Het wagenpark bij Van Vessem werd beheerd door de eigenaar zelf. Hij liep daarbij tegen een belangrijke uitdaging aan namelijk, “Wat is de juiste bedrijfsauto voor onze business?” Bovendien wilde Van Vessem in zijn agenda geen tijd verspillen aan onderhoud, schade en allerlei andere zaken. Denk daarbij ook aan wet- en regelgeving wat betreft uitstoot, gewicht en C-rijbewijs verplichting. De kennis was beperkt aanwezig en was erg gericht vanuit één leverancier.

Uit handen nemen

Mantel Support kon Van Vessem ontzorgen door het inventariseren van de transportbehoefte en dit om te zetten in een toekomstbestendige oplossing. We hebben gekeken naar elektrische en diesel voertuigen van verschillende merken, maar ook naar het eventueel uitbesteden van het transport. Belangrijk detail: De bussen maken dagelijks 15 stops waarbij telkens de laadklep open en dicht moet! Mede door het intensieve en specialistische gebruik is er gekozen voor de aanschaf van bakwagens met een Euro 6 motor. Daarnaast hebben we de chauffeurs het C1 rijbewijs laten halen.

Wagenparkbeheer

Mantel support is het eerste aanspreekpunt voor het wagenparkbeheer bij Van Vessem. Zo kunnen de bakkers zich richten op hun passie, het maken van lekkere producten! Eet smakelijk!

Neem vrijblijvend contact met ons op om over auto's te praten!